Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco vergeet verhoogde energiebelasting in HollandseWind

door Els Werkman

Eneco heeft bij het versturen van tarieven voor het nieuwe energieproduct HollandseWind vergeten te vermelden dat in het aanbod nog de energiebelastingtarieven van 2011 werden berekend. Om consumenten die de mailing ontvingen tegemoet te komen, vergoedt Eneco deze klanten het verschil.

Windkrachtkorting
Bij het contract ‘Hollandse Wind’ krijgen klanten hogere kortingen naarmate het harder waait. Eneco verzond een mailing naar 30.000 klanten, waarbij gerekend werd met de energiebelasting van 2011. Het bedrijf vergat echter een disclaimer in te voegen waarin werd aangegeven dat de energiebelasting ieder jaar wijzigt.

Energiebelasting wijzigt jaarlijks
De leverancier zal het verschil gaan vergoeden aan klanten die hier graag compensatie voor willen. Eneco berekende dat het verschil ongeveer 13 euro zal zijn voor het eerste jaar. Hoe groot het verschil daarna wordt, is nog niet duidelijk, omdat de energiebelasting voor 2014 en 2015 nog niet bekend zijn.

Omdat in het programma Vandaag de Dag gesuggereerd werd dat de consumenten zich misleid zouden voelen, zal de leverancier het verschil vergoeden. Om hoeveel consumenten het gaat, heeft de leverancier niet bekend gemaakt. 

Lees meer: energiebelasting
 

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.