Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco verlaagt energierekening per 1 januari

door Jeanet Woldring 3 reacties

Eneco verlaagt per 1 januari 2013 de variabele leveringstarieven vanwege dalende inkoopprijzen. Volgens de energieleverancier betaalt een huishouden met een variabel tarief en een gemiddeld verbruik op jaarbasis 80 euro minder voor de levering van elektriciteit en gas. Dit is een indicatie exclusief energiebelasting.

Belasting stijgt
Het voordeel van dalende tarieven komt op het moment waarop de overheid de belasting op energie verhoogt. Alle verbruikers van energie krijgen volgend jaar te maken met hogere belastingen. Nog niet alle belastingtarieven zijn op dit moment bekend. 

De verwachting van Eneco is dat een huishouden met een gemiddeld jaarverbruik (3350 kWh en 1600 m³ gas) ongeveer 47 euro meer aan energiebelasting betaalt in 2013.

Welkomstpremie en speciaal actietarief
Huishoudens met bovengenoemd verbruik, die nog nooit zijn overgestapt, betalen nu ongeveer 1930 euro per jaar bij Eneco. Wie echter via de vergelijkingssite Gaslicht.com overstapt naar Eneco Internetvoordeel Ecostroom + Gas, is  honderden euro's goedkoper uit. Dat komt vanwege een speciaal actietarief via deze website en een welkomstpremie* van 220 euro.

* Update 19-11-2012: Eneco heeft de welkomstpremie per 15-11-2012 verlaagd naar 50 euro

Meer info en online aanmelden: Eneco Internetvoordeel 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Pascalle ()

Mijn contract is afgelopen voor variabele tarief. Nou vragen ze of ik deze wil verlengen met variabele tarieven of een vast tarief wil nemen.

Wat is het voordeligst?Wie kan mij duidelijkheid geven

Opmerking van de redactie op 10-12-2012
Dat is afhankelijk van het tarief dat zij u kunnen bieden. Indien u dit weet kunt u een emailtje sturen naar info@gaslicht.com, dan kunnen wij het voor u nagaan. Het precieze variabele tarief van Eneco is echter nog niet bekend voor 2013. Meer informatie over dit onderwerp vindt u ook in het volgende artikel: http://www.gaslicht.com/nieuws/energierekening-volgend-jaar-fors-hoger.aspx
Geplaatst door: Marc ()

Ja, dit vind ik ook een beetje vreemd!!

Zeggen dat je 220 euro terug krijgt en als je de link aanklikt staat er 50 euro. GasLicht, wat doen jullie hier aan?? Dit is niet netjes zo!!

Opmerking van de redactie op 19-11-2012
Het is een nieuwsbericht van 17 oktober. Ondertussen heeft Eneco afgelopen donderdag de premie aangepast. Een leverancier is vrij om de premie ieder moment aan te passen. Vandaar dat de premie van 220 euro helaas niet meer beschikbaar is.
Geplaatst door: rob ()

Waar is die ENECO welkomspremie van € 220,= gebleven ?

tarieven omlaag en vervolgens de welkomspremie op € 50,= zetten, tja zo kan je ook rekenen ...........

Opmerking van de redactie op 19-11-2012
Eneco heeft afgelopen donderdag de premie van het 1 jarige vaste pakket verlaagd van 220 euro naar 50 euro. Een leverancier is vrij om op ieder gewenst moment de premie te wijzigen. Overigens heeft de verlaging (waar in het bericht over gesproken wordt) te maken met het variabele tarief (per 1 januari 2013), niet met het vaste tarief.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.