Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco verlaagt energietarieven per 1 juli

door Jeanet Woldring

Energieleverancier Eneco verlaagt per 1 juli de variabele leveringstarieven. De kosten voor gas dalen deze maal licht, de prijs voor elektriciteit blijft gelijk. De prijsverlaging betekent een voordeel van gemiddeld 14 euro op jaarbasis. Dat heeft de energieleverancier vandaag laten weten.

Gasprijs licht verlaagd

Ieder jaar worden de variabele leveringstarieven van energieleveranciers op 1 januari en 1 juli opnieuw vastgesteld. Eneco is opnieuw de eerste leverancier die bericht over de verwachte wijzigingen. Naar eigen zeggen wordt de gasprijs verlaagd omdat het gas goedkoper ingekocht kon worden in de voorgaande tariefperiode.

Besparing 14 euro op jaarbasis

Het is de vierde keer op rij dat Eneco de energietarieven naar beneden aanpast. Vergeleken met 2012 is een klant zo'n 115 euro per jaar goedkoper uit. Dit geldt voor mensen met een standaard contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven, doorgaans degenen die nog nooit zijn overgestapt naar een andere energieleverancier of ander contract.

Bespaar 225 euro met een overstap

De besparing is gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3350 kWh en 1600 m³ op jaarbasis. Momenteel is de gemiddelde Eneco klant hier 1910 euro voor kwijt. Vanaf 1 juli wordt dat dus dan 14 euro minder.

Wil je veel goedkoper uit zijn, dan kun je beter overstappen. Als je via Energiewereld.nl overstapt naar de goedkoopste aanbiedingen van Budget Energie, Energiedirect.nl of Qurrent bijvoorbeeld, dan bespaar je maar liefst ruim 200 euro op jaarbasis!

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.