Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco verrast met prijsverlaging

Klanten van Eneco zijn volgend jaar goedkoper uit. Gas wordt weliswaar iets duurder, maar daar staat een verlaging van de elektriciteitsprijs tegenover. Voor zowel stroom als gas gaat ook het vastrecht naar beneden. 

De nieuwe tarieven gaan in op 1 januari 2008. Eneco is de eerste leverancier die zijn nieuwe prijzen bekendmaakt, hoewel onduidelijk is wat nu precies per kilowattuur stroom of kubieke meter aardgas betaald moet worden. De voorstellen voor de nieuwe tarieven zijn aan toezichthouder DTe voorgelegd en begin december verwacht Eneco de exacte bedragen te kunnen geven. Nuon en Essent kunnen nog niet zeggen of ook zij de tarieven zullen verlagen.

Sommigen hadden een prijsverhoging voorspeld, omdat de gasprijs stijgende was. ,,Zie dit als een aangename verrassing,’’ zegt Cor de Ruijter van Eneco tegen het Algemeen Dagblad. Zijn bedrijf wist de energie slim in te kopen. Dat voordeel wordt doorgegeven aan de klant. Eneco heeft relatief weinig productiecapaciteit en is dus afhankelijk van de inkoopmarkt.

De gemiddelde klant (Eneco gaat uit van 1800 m³ gas en 3350 kWh elektriciteit) is volgend jaar één procent voordeliger uit, rekent De Ruijter voor. Mensen met stadsverwarming hebben nog meer geluk: zij zijn drie procent goedkoper uit. De berekening van het warmtetarief, dat landelijk wordt vastgesteld, pakt dit jaar gunstig uit voor de warmteconsument. Volgens Eneco hebben dus ook de warmteklanten van andere bedrijven -zoals Nuon- voordeel.

De meeste energiebedrijven verlaagden hun tarieven al op 1 juli 2007. Toen omdat de inkoopprijs voor gas was gedaald. Ook Eneco kwam met  lagere gas- en warmtetarieven, maar bevroor de leveringstarieven voor stroom  op 9,7 cent per kWh. Eneco houdt de 'groen is grijs' filosofie in ere: ecostroom is ook na 1 januari 2008 even duur als gewone elektriciteit.

Wie nu al wil profiteren van een vast en laag tarief voor gas en ecostroom  tot 1 januari 2009, kan zich hier aanmelden voor Eneco Energie. U maakt dan gebruik van het exclusieve aanbod via deze website en ontvangt eenmalig een actiekorting van 160 euro. Daarnaast profiteert u van 30% korting op de vastrechtkosten.

Met de Energiewijzer vindt u de goedkoopste leverancier en kunt u gratis online overstappen

Lees ook: Hoe moet ik overstappen naar een andere energieleverancier?

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.