Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco ziet voorlopig af van verkoop

1 reactie

Energiebedrijf Eneco zal voorlopig niet worden verkocht. Dat stelt bestuursvoorzitter Jeroen de Haas vandaag in het FD. Ook grootaandeelhouder Rotterdam herziet zijn voorkeur voor verkoop.

Vorig jaar werd bekend dat ook Eneco, net als Essent en Nuon, in de etalage stond. 'Schaalgrootte wordt enorm overschat', aldus de topman. Hij noemt het 'kwalijk' dat Essent iedereen 'meezuigt in de angst dat de gesplitste Nederlandse energiebedrijven niet zouden kunnen overleven.' Door volop in te zetten op duurzame en decentrale opwekking denkt de bestuursvoorzitter dat Eneco kan overleven tussen de grote energiereuzen.

Gisteren feliciteerde Eneco Essent nog met de opening van windpark Westereems op de gehele achterpagina van De Telegraaf.  "Soms worden we bij Eneco heel blij van onze concurrenten. Vandaag is zo'n dag. Want op de dag dat wij zelf windpark Halderberge openen, opent Essent zijn windpark Westereems in Groningen. Zo'n initiatief van Essent juichen wij bij Eneco dus toe. Net zoals elk ander initiatief dat bijdraagt aan het verduurzamen van energieopwekking in Nederland", besluit het energiebedrijf de advertentie.

Vandaag houden de Provinciale Staten van Brabant een extra vergadering over de verkoop van concurrent Essent aan het Duitse RWE. De Tweede Kamer en minister Van der Hoeven van Economische Zaken besloten gisteravond in een spoeddebat dat Brabant het besluit over de verkoop van Essent aan het Duitse RWE beter kan uitstellen. Zolang de splitsingsplannen van Essent niet volledig zijn uitgewerkt, weten zij niet wat RWE precies koopt.

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: Karel ()

In de extra vergadering van de Provinciale Staten NB is besloten dat de verkoop van Essent aan RWE door moet gaan.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.