Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energiebedrijven spelen 'vals spel' om de consument te behouden

"Ze dreigen zelfs een monopoliepositie te krijgen". Dit stelde de werkgeversorganisatie voor installatiebedrijven Uneto-VNI onlangs. De Uneto-VNI stelde, dat de energiebedrijven hun sterke concurrentiepositie op de installatiemarkt op oneerlijke wijze hebben verkregen .

Als onderdeel van de liberalisering van de energiemarkt moesten bedrijven als Nuon, Essent en Eneco hun beheer van de energienetwerken splitsen van de overige activiteiten. Maar voordat ze de netwerkbedrijven afstootten, hebben ze kansrijke divisies zoals bemetering- en installatie-afdelingen zelf "ingepikt". De energiebedrijven hielden hier een ,,forse bruidsschat'' aan over, aldus de werkgeversorganisatie. Daarmee zijn ze onder meer in de installatiemarkt gestapt, waar ze nu op oneerlijke wijze concurreren met de kleinere installateurs, stelt Uneto-VNI.

Vanaf 1 januari 2004 mogen 7 miljoen huishoudens hun eigen leverancier kiezen. Vanwege de binding met de installatie-markt blijven de energieleveranciers het loket, waar iedereen voor technische vragen aanklopt.

Bron: ANP Publicatiedatum: 23-05-2003

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.