Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

EnergieFlex levert prepaid energie

door Jeanet Woldring

De energiemarkt heeft er weer een nieuwe energieleverancier bij: EnergieFlex. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de energieleverancier uit Nieuwegein vergunningen gegeven voor het leveren van gas en stroom aan huishoudens en kleine bedrijven. EnergieFlex kiest voor een nieuwe aanpak door prepaid energie aan te bieden.

Verschillende betaalmethoden

EnergieFlex onderscheidt zich van andere energieleveranciers door klanten drie verschillende betaalmethoden aan te bieden. Een van die betaalvormen is prepaid energie. Je betaalt dan geen voorschot, maar rekent direct af op basis van uw werkelijke verbruik. Om hiervan gebruik te kunnen maken, heb je wel een slimme meter nodig, die desgewenst door het energiebedrijf geleverd kan worden voor 72,60 euro.

Slimme meter

De energieleverancier kan de slimme meter op afstand uitlezen en beschikt dus direct over de werkelijke verbruiksgegevens. Daardoor wordt het innen van voorschotbedragen via automatische incasso overbodig.

Prepaid

'Het principe van prepaidenergie is simpel', aldus de nieuwkomer. 'Bij prepaid koop je iedere maand voor een zelf bepaald bedrag aan energie. Wanneer dat tegoed bijna op is, ontvang je van ons ruim op tijd een e-mail en sms om je tegoed op te waarderen door middel van een nieuwe betaling. Zodra de betaling is verricht, wordt nog diezelfde dag het tegoed opgewaardeerd. Je energie wordt nooit plotseling afgesloten en je hebt 30 dagen om het tegoed op te waarderen.'

Werkelijk verbruik

Daarnaast kan gekozen worden voor maandafrekening op basis van werkelijk verbruik. Dan kies je voor energie voor een prijs die bepaald wordt door het daadwerkelijke verbruik. Via deze methode heb je dus geen voorschotten en eindafrekeningen meer. Ook in dit geval is een slimme meter nodig.

Voorschot

Verder biedt Energieflex ook nog de 'ouderwetse methode' waarbij je iedere maand een voorschotbedrag betaalt en aan het einde van het jaar een jaarafrekening ontvangt. Het voorschot is een inschatting van je (gemiddelde) maandelijkse energieverbruik. De kosten voor het daadwerkelijke verbruik worden aan het einde van het jaar verrekend met het bedrag dat je al aan voorschot heeft betaald. Bij deze betaalmethode is geen slimme meter nodig.

Vergelijk hier alle energiecontracten van EnergieFlex

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.