Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieleverancier Budget Energie neemt NLE over

door Jeanet Woldring

budgetenergie-logo.jpgBudget Energie, onderdeel van de Nutsgroep, koopt concurrent NLE. Door het samengaan ontstaat naar eigen zeggen de vierde energieleverancier in Nederland met 600.000 klanten en een omzet van 700 miljoen euro. Dit meldden de bedrijven in een persbericht.

Nuts Groep, op zijn beurt weer voor 50 procent eigendom van investeerder Waterland, neemt alle aandelen over van NLE. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Merken blijven bestaan

De merken blijven naast elkaar bestaan. Naast de Nederlandse klanten heeft Nuts Groep in België nog 100.000 klanten onder het merk Elegant. Oprichter en directeur van Nuts Groep Sjef Peeraer verwacht dat het grootste deel van het huidige personeel kan aanblijven na de overname.

Miljoen klanten

'Bij Budget Energie zijn we vooral IT- en procesgedreven, aldus Peeraer, die in 2008 begon met Atoomstroom en in 2011 met Budget Energie. Bij NLE zijn juist zaken als marktbewerking en productontwikkeling beter ontwikkeld. Door de krachten te bundelen denken ze sneller te kunnen doorgroeien. Vóór 2020 wil de Nuts Groep door de grens van 1 miljoen klanten breken. 

Telecom

NLE (voorheen Nederlandse Energie Maatschappij) is een middelgrote energieleverancier die in 2005 werd opgericht als uitdager voor de energiemarkt. Sinds eind 2016 biedt het bedrijf ook internet, televisie en telefonie aan. Het streven is om binnen enkele jaren 200.000 telecomklanten te hebben. Vergelijk Alles-in1 van NLE op Internetten.nl.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.