Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieleverancier laat directeur gaan

De Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) moet directeur Rolf Heynen laten gaan. De kleine energieleverancier groeit minder snel dan gehoopt. Hierdoor kan het bestuur zijn salaris niet langer betalen. Het bestuur zal zijn taken waarnemen.

De energieleverancier is sinds juni 2010 gestart met het leveren van 100% lokale groene stroom en gas aan particuliere en zakelijke klanten, woningcorporaties en aan Verenigingen voor Eigenaren. Ook ondersteunt de Energie Coöperatie lokale initiatieven. Het doel van het bedrijf is het versnellen van verduurzaming in Noord-Holland.

Op dit moment zijn er volgens Energeia ongeveer 1400 aansluitingen, een veel kleinere groep dan de nieuwkomer aanvankelijk op hoopte, namelijk zo’n 5000 aansluitingen.

Om de kosten te drukken en op die manier het bedrijf te kunnen laten bestaan, zal de directeur weggaan per 1 februari. Een deel van de werkzaamheden zullen daardoor bij Trianel Energie komen te liggen, het andere deel wordt door het bestuur van NHEC overgenomen.

Zoals uit onze energievergelijker blijkt, hanteert het bedrijf geen scherpe tarieven. Een gemiddelde verbruiker is op jaarbasis zo'n 300 euro meer kwijt dan bij de leveranciers uit onze TOP 5 zoals BudgetEnergie, NL Energie, Greenchoice of E.ON. De jaarkosten liggen ongeveer op hetzelfde niveau als die van de variabele standaardcontracten van de drie grootste leveranciers Essent, Nuon en Eneco.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.