Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieleveranciers op de vingers getikt

door Jeanet Woldring

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vier energieaanbieders op de vingers getikt. De bedrijven gaven via hun website onduidelijke en misleidende informatie over prijzen. Dat heeft ACM vandaag bekendgemaakt.

Overtredingen Nuon en Windunie

Nuon vermeldde de hoogte van de netbeheerkosten niet duidelijk en begrijpelijk. De energieleverancier toonde alleen de gemiddelde kosten. Ook gaf Nuon via een berekeningstool misleidende informatie over te verwachten jaarkosten. 

Wederverkoper Windunie was er niet duidelijk over dat zij zelf geen leverancier is. Consumenten wisten daardoor niet van welke leverancier zij energie krijgen. Ook gaf het bedrijf onduidelijke informatie over de prijs en deed dit te laat in het proces. Verder waren beide bedrijven niet duidelijk over de wettelijke bedenktijd (14 dagen) die de consument heeft.

Last onder dwangsom

ACM heeft Nuon en Windunie een ‘last onder dwangsom’ opgelegd. Dat betekent dat als de bedrijven de informatie op hun website niet aanpassen, zij een boete moeten betalen. Omdat Nuon en Windunie de informatie op hun site op tijd hebben aangepast, hoeven zij geen boete te betalen. De twee andere bedrijven waarvan de namen niet genoemd worden, hebben geen last gekregen omdat zij de informatie meteen hebben aangepast.

Vervolgonderzoeken ACM

Consumenten klagen al jaren dat energiebedrijven hen niet goed informeren over hun aanbod. Hierdoor kan het voor consumenten moeilijk zijn om een eerlijke vergelijking te maken. ACM vindt het belangrijk dat consumenten een goede keuze kunnen maken. De toezichthouder blijft de informatie op de website van deze en alle andere aanbieders daarom scherp in de gaten houden.

Ook Energiewereld.nl wordt als aanbieder gezien en daarom gecontroleerd door ACM. Je kunt erop vertrouwen dat wij ons aan de wet houden en via onze energievergelijker het beste 'Aanbod op Maat' kunt vinden!

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.