Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energienota 110 euro hoger

door Els Werkman

De energierekening zal ongeveer 110 euro hoger uitvallen, vermoedt energieleverancier Nuon. Per juli zullen de prijzen flink oplopen door de stijgende prijzen van gas, steenkool en olie. Die verwachting komt overeen met ons eerdere nieuwsbericht dat de prijzen flink zullen stijgen.

Energieleverancier Nuon geeft aan dat een stijging van 110 euro op jaarbasis te verwachten is. Nuon wijst hierbij echter niet op de onrust in het Midden-Oosten en de kerncentrales, maar naar de aantrekkende wereldeconomie.

“De prijzen gaan vooral omhoog vanwege de aantrekkende economie in bepaalde delen van de wereld. Daardoor neemt de vraag naar grondstoffen toe en stijgen de prijzen”, reageert een woordvoerder van Nuon in de Telegraaf.

Andere grote energieleveranciers als Essent en Eneco willen nog niets kwijt over de prijsstijgingen. Het bericht van Nuon onderstreept de berichten op Gaslicht, waarin we wijzen op de oplopende energieprijzen door de ontwikkelingen in de wereld. In dit artikel leest u meer over de achtergronden.

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.