Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energienota Essent volgend jaar paar tientjes omlaag

door Jeanet Woldring

Klanten van Essent betalen volgend jaar gemiddeld 2080 euro voor gas en elektriciteit. Dat is enkele tientjes minder dan wat huishoudens nu kwijt zijn voor hun energienota. Dit geldt voor klanten met variabele leveringstarieven. De verlaging gaat in per 1 januari 2014.

Lichte daling
Essent heeft laten weten dat de kosten voor elektriciteit licht dalen, terwijl de prijs voor gas vrijwel gelijk blijft. Daarmee sluiten zij zich aan bij eerder bericht van Eneco. De energieleverancier verwacht dat de totale jaarnota voor een gemiddeld huishouden met enkele tientjes omlaag gaat, waarvan circa 5 euro op het leveringstarief. Dit is gebaseerd op een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1800 m³ gas.

Half december definitieve bekendmaking
De definitieve variabele tarieven worden half december bekend gemaakt. Net als Eneco verlaagt Essent  de energietarieven voor de derde keer op rij. In 2013 gingen de kosten van energie bij Essent met ruim 100 euro omlaag.
 
Energiebelasting stijgt mogelijk
Het is op dit moment nog niet bekend wat er met de vaste onderdelen op de energierekening gaat gebeuren, zoals de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de energiebelasting. Met de ODE stimuleert de overheid de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Deze opslag werd begin dit jaar ingevoerd. Samen met de verhoging van de energiebelasting zorgden deze posten voor een flinke verhoging van de energierekening begin 2013. De definitieve bedragen voor de ODE en energiebelasting voor 2014 moeten nog door de overheid worden vastgesteld.

Zekerheidsgarantie
Wilt u de zekerheid hebben dat u tarief niet verandert per halfjaar, dan kunt u bij Essent kiezen voor 
Zekerheidsgarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar of 3 jaar. Meldt u zich aan via deze vergelijkingssite, dan ontvangt u een hoge welkomstpremie.

Aantrekkelijk verlengingsaanbod
Bent u al tevreden klant van Essent en loopt uw contract binnenkort af? Mogelijk geeft u er dan de voorkeur aan om gebruik te maken van een verlengingsaanbod. Via Gaslicht.com biedt Essent bestaande klanten de mogelijkheid van een aantrekkelijk verlengingsaanbod.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.