Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energiepremie: op is op

In 2003 is voor energiepremies een bedrag van 54 miljoen euro beschikbaar. Minder dan in voorgaande jaren. Wie niet achter het net wil vissen, moet snel energiebesparende maatregelen in of aan zijn huis treffen. Dit is een boodschap van het ministerie van VROM. De lijst met maatregelen is in 2003 ingekort en aangescherpt t.o.v. 2002. Echter, energie besparen blijft gunstig voor portemonnee en milieu.

Wie energiezuinige apparaten aanschaft of energiebesparende maatregelen in huis neemt, krijgt mogelijk een energiepremie van het ministerie van VROM. De premie kan variëren van 50 tot 2000 euro.

Een effect van de energiepremie is dat veel mensen bijvoorbeeld al energiezuinige apparaten kopen, die volgens de Europese etikettering zijn uitgerust met een A-label. Echter, tegelijkertijd hebben we de afgelopen jaren steeds meer apparaten gekocht, waardoor we samen toch steeds meer elektriciteit zijn gaan gebruiken. Een gemiddeld huishouden gebruikt op jaarbasis ruim 3300 kWh aan elektriciteit. Dat is eenderde meer dan tien jaar geleden. Goed nieuws, het gemiddeld aardgasverbruik is de laatste 20 jaar met hetzelfde percentage afgenomen.

Bron: Brabants Dagblad, 2003-04-22

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.