Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieprijzen vergelijken loont volgens Consumentenbond

door Els Werkman

Energie vergelijken en jaarlijks overstappen via een prijsvergelijker loont het meest volgens de Consumentenbond. Uit hun laatste prijspeiling blijkt dat ieder jaar overstappen van energieleverancier en kiezen voor een jaarcontract met vaste tarieven het meest voordelig is.

Meeste besparing
De consumentenorganisatie concludeert dat energie vergelijken en overstappen via een prijsvergelijker op internet de meeste besparing oplevert. Dat komt omdat energieleveranciers op vergelijkingssites de hoogste kortingen aanbieden. 

In de consumentengids van september is gekeken naar contracten van één en drie jaar. Op basis van een gemiddeld verbruik van 3600 kWh stroom en 1800 m3 gas per jaar blijkt dat Budget Energie de goedkoopste energieleverancier is. Zowel voor een éénjarig als een driejarig contract. Nuon, Energiedirect.nl, Essent en Orro nam de bond niet mee, omdat de septembertarieven nog niet bekend waren tijdens de prijspeiling. 

Kijken we nu naar de TOP 5 goedkoopste energiecontracten op Gaslicht.com, dan is Energiedirect.nl het voordeligst, op de voet gevolgd door BudgetEnergie. Deze energieleveranciers geven respectievelijk 320 en 275 euro welkomstpremie als u overstapt via Gaslicht.com.  

Let op als jaarcontract bijna afloopt
Aan het einde van de looptijd van een vast contract is het altijd verstandig om opnieuw energieprijzen te vergelijken en te kijken of overstappen voordeliger is dan het contract te verlengen.Wilt u er graag tijdig aan herinnerd worden dat uw contract afloopt zodat u desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Maak dan gebruik van onze gratis herinneringsservice (Contractwekker).

Energie vergelijken en overstappen
Met de onafhankelijke energievergelijker van Gaslicht.com kunt u alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.