Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energierekening huishoudens gaat omhoog

door Jeanet Woldring

Huishoudens krijgen de komende jaren te maken met een hogere energierekening. Dat komt onder meer door stijgende gas- en stroomprijzen en door een verhoging van de Opslag Duurzame Energie. Dat staat in de tweede editie van de Nationale Energieverkenning (NEV). Toch kun je nu al 300 euro welkomstpremie krijgen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.

Stijging gasprijs en belastingtarieven

Door stijging van de gasprijs en van belastingtarieven is de gemiddelde energierekening voor huishoudens in het afgelopen decennium flink omhoog gegaan. Volgens de NEV was de gemiddelde rekening in 2000 nog 1460 euro, terwijl deze tien jaar later 320 euro hoger was. 

In 2014 zijn de gas en elektriciteitsprijzen sterk gedaald, waardoor de gemiddelde rekening in 2015 naar verwachting daalt naar ongeveer 1640 euro, aldus het rapport. Van welk jaarverbruik men uitgaat, is niet duidelijk.

Overstappen bespaart 300 euro

Een gemiddeld huishouden verbruikt op jaarbasis 3500 kWh stroom en 1800 kubieke meter gas. Daar betaal je momenteel gemiddeld een kleine 2000 euro voor. Toch kun je nu al bijna 400 euro besparen door via Energiewereld.nl over te stappen naar de voordeligste energieleverancier. Dat blijkt uit de TOP 5 goedkoopste energiecontracten. De hoogste welkomstpremie bedraagt maar liefst 300 euro!

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.