Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Energierekening niet lager door lagere tarieven gastransport'

door Jeanet Woldring

transportkosten-gas.jpgHoewel de transportkosten voor gas per 1 juli zijn verlaagd, leidt dat nog niet tot een lagere energierekening. Bij Delta, Essent, Energiedirect en Nuon zijn de prijzen zelfs gestegen, zeggen Gaslicht.com en het AD op basis van een eigen inventarisatie. Bij Eneco blijven de tarieven gelijk.

Gastarieven minder verhoogd

De energiebedrijven zeggen zelf dat de voordelen wel degelijk worden doorberekend. "Door de lagere transportkosten hebben we onze tarieven minder hoeven te verhogen", zegt Nuon in de krant. Volgens Eneco 'compenseren de lagere transportkosten de gestegen gasprijs.'

Lagere transportkosten gas

Consumenten en bedrijven zijn dit jaar samen 207 miljoen euro minder kwijt aan transportkosten voor gas. Het landelijke tarief valt daarmee ruim 11 procent lager uit dan in 2016, maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder bekend. De landelijke netbeheerder Gasunie Transport Services (GTS) moest van de toezichthouder per 1 juli de tarieven voor het transport verlagen.

Eerder dit jaar heeft de ACM regels vastgesteld die bepalen hoeveel GTS mag verdienen in de periode 2017 tot 2021.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.