Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energiespreekuur 2014

door Jeanet Woldring

Op maandag 16 juni heeft Gaslicht.com voor de vijfde keer een energiespreekuur gehouden in samenwerking met de Telegraaf, ConsuWijzer en Vereniging Eigen Huis. Lezers van het dagblad stuurden ruim 250 vragen in over onder andere overstappen, jaarafrekeningen, zonnepanelen en stadsverwarming.

Opvallend weinig vragen over overstapproblemen

Opvallend veel vragen gingen over te hoge jaarafrekeningen en opvallend weinig over problemen met overstappen van energieleverancier. 

Overstappen gaat inmiddels in vrijwel alle gevallen soepel en probleemloos. Dat blijkt niet alleen uit de reacties op Gaslicht.com en Energiewereld.nl, maar ook uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

"Bijna alle overstappers (94%) geven aan dat ze tevreden zijn over het overstapproces. Van de overstappers is 65% twee of meer keer overgestapt. Van alle consumenten is 44% inmiddels een keer overgestapt naar een andere aanbieder", schreef de toezichter onlangs.

Filmpje over het energiespreekuur

Ben Woldring vertelt in het filmpje over het energiespreekuur. Hier legt hij uit op welke manier consumenten honderden euro’s per jaar kunnen bezuinigen op hun energienota.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.