Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieveiling niet het beste aanbod

door Jeanet Woldring

De Consumentenbond heeft de winnaars van de achtste energieveiling  bekendgemaakt. Deze keer heeft de Nederlandse Energie Maatschappij het beste aanbod gedaan voor een 1-jarig contract, Budget Energie won de veiling met een aanbod voor een 3-jarig contract. Ook deze veiling lijkt dit keer niet het scherpste tarief in de markt te bieden.

Niet de laagste prijs

De ervaring leert dat een aanbod via een energieveiling niet per definitie voor de laagste jaarkosten zorgt. Zo'n veiling kost een energieleverancier veel geld. Daarnaast is er voor de winnaar van de veiling nog geen enkele zekerheid dat iedereen die zich inschrijft, ook daadwerkelijk overstapt. Daar wordt in het aanbod rekening mee gehouden.

Minder concurrentie

Er komt bij dat lang niet alle leveranciers meedoen aan een veiling, wat resulteert in minder concurrentie. Zo doen Essent, Nuon, Eneco en Greenchoice bewust niet meer mee aan energieveilingen vanwege het eenzijdige karakter. In hun ogen wordt alleen gekeken naar welke leverancier de laagste prijs kan bieden. Andere factoren zijn niet van belang.

Besparing via energievergelijker veel groter

De Consumentenbond heeft aangegeven dat de verwachte besparing van het winnende 1-jarige contract van NLE ongeveer 150 euro zal zijn. Voor de berekening is een gemiddeld jaarverbruik van 3500 kWh en 1850 m³ aangehouden. Het voordeligste energiecontract dat op dit moment af te sluiten is via Energiewereld.nl levert op basis van hetzelfde verbruik maar liefst een besparing van 270 euro op.

Het voordeel dat de Consumentenbond noemt voor het 3-jarige pakket van Budget Energie lijkt wel iets aantrekkelijker, al scheelt het nog geen tien euro op jaarbasis. Het voordeligste 3-jarige pakket af te sluiten via Energiewereld.nl levert momenteel een voordeel van 198 euro per jaar op, terwijl de Consumentenbond over een voordeel van 205 euro spreekt.

Aanbod vergelijken? Gratis advies

Heeft u een aanbod ontvangen van een energieveiling? En wilt u weten hoe u het aanbod van een energieveiling moet vergelijken met uw huidige tarieven? U kunt ons altijd even bellen op 0342-411350  voor gratis advies. Dan weet u met één telefoontje meteen of u nog goed zit. Onze helpdesk staat op werkdagen van 8.30 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur voor u klaar.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.