Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Enexis presenteert inspiratieboek Eindeloze Energie

door Jeanet Woldring

Inspiratieboek-Eindeloze energie.jpg

Hoe zie jij de toekomst van energie? Netbeheerder Enexis wil de discussie over duurzame energie een impuls geven. Dat probeert het energiebedrijf te bereiken met de publicatie van een inspiratieboek en de lancering van een website

Het boek Eindeloze energie belicht tal van aspecten van de overgang naar duurzame energie. Zo delen toonaangevende wetenschappers en politici hun visie en geeft Enexis aan de hand van recente feiten meer inzicht in het energieverbruik.

Vier scenario's

De website toekomstscenarios.enexis.nl is bedoeld voor debat over de wijze waarop de groene energievoorziening in de toekomst moet worden georganiseerd. Daarvoor houdt Enexis de lezer vier scenario’s voor. Die variëren van een variant waarin Europa en het Rijk alles regelen tot een scenario waarin de burgers zelf de regie in de hand nemen. De bezoekers van de site kunnen hun keuze maken.

Dialoog

'Ziet u het als brandstof voor een mooie dialoog over de transformatie van onze energiemaatschappij', zegt Enexis-topman Peter Vermaat in zijn voorwoord. Volgens hem worden over energie veel beslissingen genomen in de waan van de dag. 'Langetermijndenken lijkt bijna uitgestorven. Voor de ontwikkeling van de energietransitie is dat niet altijd bevorderlijk. Investeren in duurzame energie is een kostbare aangelegenheid. Voordat je een investering doet, wil je logischerwijs zo veel mogelijkheid zekerheid dat deze ook in de toekomst haar toegevoegde waarde blijft houden.

Eindeloze energie

Het boek Eindeloze energie is te downloaden op deze website. Wil je tijdens de boekenweek kans maken op een van de 10 inspiratieboeken, laat dan in een reactie weten hoe jij de toekomst van energie ziet. Je kunt je toekomstvisie delen via Linkedin, Twitter of Facebook.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.