Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent: Internetpeiling over kolencentrale gekaapt

door Els Werkman

Energiebedrijf Essent stelt dat tegenstanders van de nieuwe kolencentrale in de Eemshaven de internetpeiling over kolencentrales hebben 'gekaapt'. 95% van de deelnemers is tegen de centrale.

Om discussies over de energievoorziening in Nederland op gang te brengen heeft Essent op de site www.essenteemshaven.nl de mening van burgers gevraagd over de stelling “Zolang we niet alle energie duurzaam kunnen opwekken, is een moderne kolencentrale een goed alternatief.”

2200 mensen hadden medio vorige week deelgenomen aan de peiling. 95% sprak zich tégen uit. Jeroen Brouwers van Essent wijt dat percentage aan een oproep van 'Nederland krijgt nieuwe energie'.

Een actie van Greenpeace tegen de bouw van nieuwe kolencentrales door Nuon en Essent heeft volgens Greenpeace 55.000 steunbetuigingen opgeleverd. De steunbetuigingen gingen onder het motto: 'Stop of ik zeg op'.

Bron: NOS 5 januari 2011

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.