Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent neemt Vandebron over

door Jeanet Woldring

vandebron-laadstation.jpgEnergieleverancier Essent neemt Vandebron over. De duurzame leverancier is al een tijd lang op zoek naar een nieuwe aandeelhouder. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). voor klanten zal er niets veranderen.

Vandebron werd opgericht in 2014 en probeert zich te onderscheiden door huishoudens en bedrijven te koppelen aan lokale producenten van duurzame energie. Het bedrijf is als het ware een energiemarktplaats. Naar eigen zeggen staat Vandebron op het punt winstgevend te worden.

100% duurzame energie

Na een lange zoektocht heeft Vandebron gekozen voor Essent. De keus is opvallend, want Vandebron heeft zich altijd verzet tegen een overname door een grote speler op de energiemarkt. Maar zonder in schaalvergroting kan het bedrijf de energiemarkt niet veranderen, stelt oprichter Matthijs Guichelaar. Wij zien Essent daarvoor als meest geschikte partij. Sinds september dit jaar is Essent  onderdeel geworden van de grootste duurzame energieleverancier van Europa (E.On). Zij voelen - net als wij - de noodzaak om in te zetten op duurzame energie, vervolgt  Guichelaar.

Sleutelrol

Essent deelt de achterliggende gedachte van de overname.  “Met Vandebron wint Essent een vertrouwd duurzaam energiebedrijf in haar netwerk,” legt Patrick Lammers, CEO van Essent, uit. “Dat is belangrijk omdat wij een sleutelrol spelen bij het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord. Vandebron past als groen voorbeeld en expert naadloos bij onze verdere verduurzamingsstrategie.”

Essent levert stroom en gas aan ruim 2,5 miljoen klanten in Nederland. Met de overname krijgt de marktleider er zo'n 200.000 nieuwe klanten bij.

Voor klanten verandert niets

Voor klanten verandert er niets, laten zowel Essent als Vandebron weten. Vandebron blijft opereren als zelfstandig bedrijf.  Ook blijft het zich inzetten voor een duurzamere, transparantere en eerlijke energiemarkt. 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren