Essent, Nuon en Eneco verhogen tarieven per 1 juli

Klanten van de energiebedrijven Essent, Eneco en Nuon kunnen deze zomer een verhoging verwachten van de energierekening. Op jaarbasis bedraagt de verhoging 20 tot 50 euro voor doorsnee huishoudens.  Dat bericht de Volkskrant.

Vorig zomer werden de tarieven van stroom en gas ook al verhoogd, waardoor huishoudens toen op jaarbasis circa 30 euro meer kwijt waren. 

Essent verhoogt nu het meest. Per 1 juli gaan de energietarieven per maand met ruim vier euro omhoog. Op jaarbasis is dat 53 euro. Nuon voert een tariefsverhoging van €1,70 per maand door voor stroom en gas. Deze energieleverancier ging er vorig herfst al vanuit dat een gemiddeld huishouden in 2006 zo'n 135 euro meer moet betalen dan in 2005.

Eneco verandert alleen de gasprijs, waardoor de klant per maand €1,40 meer moet betalen. De elektriciteitsrekening wordt vooralsnog niet verhoogd door de op twee na grootste energieleverancier van Nederland. 

De afgelopen jaren is energie in Nederland enorm in prijs gestegen. De tarieven voor stroom en gas zijn in drie jaar tijd gemiddeld met 300 euro gestegen.

De stijgingen zouden met name verband houden met de gestegen prijzen voor aardolie. Omdat de gasprijs sterk is gekoppeld aan de olieprijs, betalen huishoudens aanmerkelijk meer voor hun gas. Ook de prijs voor elektriciteit stijgt mee, omdat de stroom in Nederland voornamelijk met gas wordt opgewekt.

Bron: Volkskrant

Energie vergelijken en overstappen

Vind goedkope energie contracten op Energiewereld.nl. Je kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Gerelateerde nieuwsberichten