Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

FD: Centrica verwacht alsnog verkoop Oxxio in 2011

door Jeanet Woldring

Het Britse energiebedrijf Centrica denkt dit jaar alsnog de Nederlandse prijsvechter Oxxio te kunnen verkopen. Het proces, al bijna twee jaar geleden opgestart, duurt langer dan verwacht. Dat meldde het Financieel Dagblad naar aanleiding van de publicatie van Centrica's voorlopige jaarcijfers over 2010.

Volgens de krant kocht Centrica Oxxio in 2005 voor 137 miljoen euro, 'maar heeft weinig plezier beleefd aan de overname.'  Het FD: 'In 2008 moest het bedrijf 67 miljoen Britse pond afboeken op de dochter, in 2009 nog eens 24 mln pond. Over 2010 volgden geen nieuwe afboekingen, aldus blijkt uit Centrica's cijferbericht.

Meerdere energiebedrijven die in Nederland actief zijn hebben volgens bronnen naar een overname van Oxxio gekeken. De enige partij die dat bevestigd heeft, is een andere prijsvechter, de Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie). Volgens bronnen wil Centrica meer ontvangen voor Oxxio dan NL Energie wil betalen, maar is het wachten op het moment dat de Britten hun vraagprijs laten zakken.'

Meer info en aanmelden: Oxxio (nu met 2.000 kWh gratis groene stroom)

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.