Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Fitness voor een beter milieu

Een extra stimulans in Heerlen om je extra in het zweet te trainen. Het fitnesscentrum Corio Sports in Heerlen gaat als proef dynamo's in fiets-toestellen aanbrengen. Burgemeester en wethouders van Heerlen hebben het fitnesscentrum dinsdag voor de proef een subsidie van 5.000 euro toegezegd.

De directie: “Als je ziet hoeveel energie mensen hier bij elkaar fietsen, rennen en steppen is het eigenlijk jammer dat we daar nooit iets eerder mee gedaan hebben''. Het is een uniek plan. Bij succes zal er naar verwachting bij de leveranciers van fitnesstoestellen internationaal veel belangstelling bestaan en navolging plaats vinden.

Het Heerlense sportcentrum heeft wekelijks ongeveer 1500 bezoekers. De toestellen, waarop ze trainen, worden voorzien van speciale dynamo's om elektriciteit aan het net te leveren. Op de proefopstelling worden de apparaten voorzien van een display waarop mensen kunnen zien hoeveel energie ze opwekken. Het streven is, dat het sportcentrum na verloop van tijd zelfvoorzienend is. Sommige apparaten leveren stroom aan apparaten, die stroom verbruiken, zoals lopende banden en lampen.

Bron: ANP, 2003-05-07

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.