Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

GE Wind na brand niet meer opgestart

Het Amerikaanse bedrijf General Electric sluit zijn productievestiging in Almelo. Het plan om de productie niet te hervatten kost ongeveer 220 medewerkers hun baan. Dat heeft GE Wind donderdag gemeld. De vakbond FNV Bondgenoten heeft het nieuws bevestigd.

GE Wind maakte onder meer wieken voor windmolens. Sinds een brand begin december ligt de productie stil. De onderneming blijft wel onderhoud plegen in Almelo. Ook zal een zogenoemd kenniscentrum onderzoek blijven doen naar nieuwe wieken. Daar kunnen dertig van de in totaal 250 werknemers terecht, aldus FNV-bestuurster J. Segaar.

GE Wind stelt dat er niet alleen brandschade is. Ook zou het bedrijf grote investeringen moeten doen om de productie weer op gang te krijgen. Bovendien heeft GE Wind ruimte nodig. Er is namelijk een toenemende vraag naar grote rotorbladen. De huidige locatie is niet geschikt voor de bouw daarvan. Na onderzoek is volgens GE Wind gebleken dat een herstart van de productie geen reële optie is.

Directeur D. van der Hoek van GE Wind noemde de sluiting ,,een heel moeilijk besluit om te nemen‘‘. Het was volgens hem onmogelijk om de fabriek weer winstgevend te maken. ,,We hebben alle opties doorgenomen. Sluiting van de productievestiging was de enige mogelijkeheid.‘‘

FNV‘er Segaar sprak van ,,schokkend‘‘ nieuws. ,,Het is een ontzettende klap voor de werknemers en voor de werkgelegenheid in Almelo.‘‘ De bestuurster wil dat een onafhankelijk bureau onderzoekt of er niet meer banen behouden kunnen worden. FNV Bondgenoten gaat met de directie van GE Wind overleggen over een sociaal plan.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.