Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geld terug bij late en onjuiste energierekening

1 reactie

Klanten van energiebedrijven moeten geld terugkrijgen als zij een te late of onjuiste rekening krijgen. En zij moeten gratis naar hun energiebedrijf kunnen bellen als zij over rekeningen een vraag of een klacht  hebben.  Daarover gaat de Consumentenbond met de directies van de grote energiebedrijven om de tafel zitten.

Bij de Consumentenbond komen al maanden klachten binnen over late en onjuiste rekeningen en onhebbelijke service van de energiebedrijven. De Bond: 'En dat terwijl de energiebedrijven keer op keer hadden beloofd dat hun administratie op orde zou zijn vóór het vrijmaken van de energiemarkt, juli 2004. Een slechte administratie is rampzalig als mensen volop gaan switchen tussen energiebedrijven, nog los van alle ergernis die mensen toch al ondervinden van te late en onjuiste rekeningen (zoals bij een verhuizing).'

Vanuit de politiek zijn onlangs ideeën gekomen om energiebedrijven via een financiële prikkel te dwingen hun administratie nu eindelijk eens écht op orde te brengen. Ook is vanuit de Tweede Kamer aangegeven dat het 'te zot voor woorden is dat gedupeerde klanten moeten betalen als zij hun energiebedrijf er op wijzen dat hun administratie niet deugt: het bellen naar een callcentre kost vaak veel geld.'

De Consumentenbond gaat daarom op korte termijn met de directies van de grote energiebedrijven praten. Mensen moeten bij een te late en onjuiste rekening als genoegdoening een bedrag gestort krijgen op hun bankrekening: €10 bij een overschrijding van een week, €30 bij twee tot vier weken en €50 bij een nog langere periode. Dit moet de energiebedrijven stimuleren om de administratie te verbeteren. En het bellen naar een callcentre van een energiebedrijf moet gratis zijn zolang die administratie niét op orde is, zo vindt de Consumentenorganisatie.

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: Ben Lich ()

Energie:Direct speelt het klaar om een eind-rekening te sturen van 1360 euro, terwijl de afgelopen twee jaar-rekeningen nauwelijks afwijkingen laten zien tov het maandbedrag.
Verder geven ze hoogtarief waar enkeltarief moet staan en kloppen de meterstanden niet die ze terugmelden naar mij, terwijl ik wel gewoon de meterstanden heb doorgegeven.
terwijl ik op uitleg wacht starten ze wel doodleuk de incassoprocedure. Ik heb onder protest betaald omdat ik geen zin heb in gedoe met deurwqaarders enzo maar ben van plan aangifte te doen van diefstal... gaat dat?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.