Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geld terug bij stroomstoring

door Jeanet Woldring 1 reactie

Op 7 januari heeft ruim een derde van Enschede zonder stroom gezeten door een explosie in een verdeelstation. Het was de tweede grote stroomstoring in korte tijd en een van de grootste storingen van de afgelopen jaren. Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding bij stroomuitval?

Wanneer in uw woning de stroom voor langere tijd uitvalt, kan dit nadelige gevolgen hebben. Voor dit ongemak kunt u een compensatie krijgen. De storing moet wel minimaal 4 uur duren. En hiervoor hoeft u zelf geen actie te ondernemen.

Wanneer krijg ik geld terug?
Als de stroomstoring langer dan vier uur duurt, krijgt u van uw netbeheerder een schadevergoeding van 35 euro. Voor elke vier uur die hier bij komt, kunt u een extra vergoeding van 20 euro krijgen. 

Uitbetaling door netbeheerder
Als u in aanmerking komt voor een compensatie ontvangt u hiervan na ongeveer 5 weken bericht. Zelf hoeft u niets te doen. De schadevergoeding zal automatisch uitbetaald worden of verrekend worden met de eerstvolgende jaar- of maandnota.

Wat de oorzaak is van de storing heeft geen invloed op de schadevergoeding. Of het nu gaat om een blikseminslag of een uitval van een transformator net zoals in Enschede, de regeling geldt altijd.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: i moes ()

wanneer er uitbetaald word en of er een vergoeding komt voor de tweede stroomstoring van 7januari

Opmerking van de redactie op 08-03-2013
Er is aangegeven dat u hier na circa 5 weken bericht van behoort te ontvangen wanneer u in aanmerking komt voor een compensatie. U kunt het beste even contact opnemen met uw netbeheerder.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.