Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Greenchoice deelt zonnepanelen uit

door Jeanet Woldring

Energiemaatschappij Greenchoice gaat de huizen van 500 klanten van gratis zonnepanelen voorzien. Het bedrijf hoopt daarmee de doorbraak van zonne-energie in Nederland een handje te helpen, omdat veel mensen investeren in zonnepanelen nu nog te prijzig vinden.

Wel 20 jaar lang stroom afnemen
Normaal gesproken kost zo'n investering een huishouden 8000 euro, plus een hoop uitzoekwerk om subsidie voor de duurzame energievariant te bemachtigen. Greenchoice neemt nu de kosten voor de panelen en het plaatsen ervan voor haar rekening, op de voorwaarde dat een klant 20 jaar lang energie afneemt tegen een vaste prijs van 23 cent, een bedrag dat in lijn ligt met de huidige energieprijs.

Helft van het stroomverbruik
"De klant is dus niet afhankelijk van de prijsstijgingen van grijze stroom", aldus Greenchoice. De zonnepanelen, die na de 20 jaar eigendom worden van de klant, moeten 1950 kilowattuur per jaar opleveren, wat overeenkomt met ruim de helft van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden.

Plek voor tien zonnepanelen
Alleen klanten van Greenchoice komen in aanmerking voor de panelen. Voorwaarde is wel dat zij een koopwoning hebben met een schuin dak dat groot genoeg is voor tien zonnepanelen. Als de proef met 500 huishoudens een succes blijkt, wil het bedrijf doorstoten en meer klanten laten overstappen op groene stroom.

RTL (bewerken)

 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.