Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Greenchoice driemaal beste energieleverancier

door Els Werkman 1 reactie

Greenchoice is driemaal op rij de beste energieleverancier. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en uit onderzoek van Benergy, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Op onze vergelijkingssite haalde Greenchoice in mei de hoogste prijs/kwaliteitscore.

Tevredenheidsonderzoek VEH
In februari en maart van dit jaar hield Vereniging Eigen Huis voor de derde keer een tevredenheidsonderzoek. Ruim 6000 leden gaven hun energieleverancier een rapportcijfer over onder andere klantvriendelijkheid, prijs en energiebesparing. Volgens VEH is de algemene tevredenheid gestegen van een 7,3 in 2009 naar een 7,6 in 2012. Greenchoice en United Consumers eindigden in dit tevredenheidsonderzoek bovenaan. 

Beleidsadviseur Claudia Umlauf had verwacht dat Greenchoice lager zou scoren. Het bedrijf kreeg eind vorig jaar een flinke boete van de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) omdat het in de fout ging bij de eindafrekening van mensen die verhuisden of overstapten naar een andere leverancier. 'Maar de klanten van Greenchoice weten dat niet of rekenen het hun maatschappij niet aan', stelt Claudia Umlauf.

Steeds minder klachten
Uit het VEH onderzoek blijkt verder dat klanten steeds minder klachten indienen bij hun energiemaatschappij. Ook levert het overstappen naar een andere energiemaatschappij steeds minder problemen op. De belangrijkste reden om over te stappen is nog altijd het (lagere) tarief.

Onderzoek Consumentenbond
De Consumentenbond hield een enquête onder 4800 consumenten om antwoord te krijgen op de vraag: 'hoe blij bent u met uw energieleverancier?' Ook hier blijken de ondervraagden behoorlijk tevreden: gemiddeld kregen energieleveranciers een 7,3. In tegenstelling tot de VEH nam de Bond energiebesparing niet mee in het onderzoek. Wel werd gevraagd hoe tevreden leden waren over de prijs, klantenservice, juistheid van nota's en contractvoorwaarden. Het grootste punt van ontevredenheid was de prijs, terwijl mensen aangaven het meest tevreden te zijn over de betrouwbaarheid van het bedrijf en het op tijd ontvangen van de jaarnota. Ook hier kwam Greenchoice als beste energieleverancier uit de bus.

Prijs/kwaliteitscore Gaslicht.com
Gaslicht.com plaatst maandelijks een prijs/kwaliteitscore bij energieleveranciers. De totaalbeoordeling is opgebouwd uit geverifieerde beoordelingen door overstappers via Gaslicht.com, criteria van Gaslicht.com zelf en onafhankelijke landelijke onderzoeken. Een energieleverancier kan maximaal 10 punten scoren. Greenchoice behaalde in dit onderzoek eveneens -en opnieuw- de hoogste score. 


Meer info en aanmelden: Greenchoice groene stroom en gas groenmix

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: EvZ ()

Een helpdesk waar je mensen te spreken krijgen die je werkelijk kunnen helpen. Waar vind je dat nog? Bij Greenchoice dus. Zo krijg je tevreden klanten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.