Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

GreenChoice heeft andere toeleverancier groene stroom

Groene stroomleverancier Greenchoice heeft een andere stroomleverancier gevonden, na onenigheid met de vaste toeleverancier Vattenfall. Vattenfall is de Zweedse energiegigant, die in Nederland voor verschillende stroomleveranciers als toeleverancier fungeert. De contracten met de nieuwe toeleverancier zijn al getekend maar directeur van Rees wil nog niet zeggen wie de nieuwe leverancier/PV-partij is.

Het zakelijke conflict met Vattenfall draait ondermeer om het feit, dat Vattenfall een bankgarantie ging eisen. Die was volgens Van Rees "buitensporig hoog". Ook werd Greenchoice de mogelijkheid ontnomen om groene stroom te contracteren. In een juridische procedure is Greenchoice door de rechter in het gelijk gesteld. Dat maakte het voor Greenchoice mogelijk om de lopende contracten te ontbinden.Voor Vattenfall was een belangrijke reden om de bankgarantie te vragen gezien de recente ervaring met het failliete EnergyXS.

Greenchoice heeft zo'n 80.000 klanten, levert op jaarbasis ca 300 miljoen kWh groene stroom en heeft 30 werknemers in dienst.

Greenchoice had de stroom voor een gedeelte van 2004 al ingekocht bij Vattenfall. De twee partijen ruziën momenteel nog over de betalingscondities van deze contracten.

bron Energeia

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.