Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Greenchoice lost problemen met eindnota’s op na forse boete

door Jeanet Woldring 1 reactie

Energieleverancier Greenchoice heeft een boete van 7,2 miljoen euro van de Nederlandse Mededingingsautoriteit ontvangen. Greenchoice heeft namelijk in totaal acht miljoen euro onterecht niet aan klanten terugbetaald.

Groene energieleverancier Greenchoice heeft jarenlang te laat of helemaal geen eindafrekeningen gestuurd aan consumenten die hun overeenkomst beëindigden. ‘Het gaat in de meeste gevallen om consumenten die geld terug moesten krijgen’, aldus de Nederlandse Mededingingsautoriteit (de NMa).

Veel klanten wisten echter niet dat zij nog geld terug zouden krijgen, en omdat ze geen eindafrekening kregen, werden zij hiervan ook niet op de hoogte gesteld. Wanneer klanten een eindafrekening opvroegen, werd deze wel opgestuurd door Greenchoice.

Volgens de NMa werd er ongeveer 8,6 miljoen euro niet terugbetaald aan klanten in de periode die de NMa onderzocht. Hiervoor kreeg Greenchoice een boete van 7,2 miljoen euro opgelegd, en heeft de leverancier de gedupeerden alsnog het geld moeten terugbetalen. Greenchoice heeft de achterstallige betalingen nu wel geregeld.

In dagblad Trouw reageert Peter Plug, directeur van de Energiekamer, op de hoogte van de boete: "De boete moest, vonden wij, zodanig hoog zijn dat de directeuren dit direct in hun portemonnee voelen. Tegelijkertijd blijft het bedrijf economisch wel intact. Met de producten van Greenchoice is namelijk niets mis, integendeel, die zijn een verrijking voor de markt."

Ondanks dat in sommige media wordt aangegeven dat Greenchoice de boete te hoog vindt, erkent het bedrijf wel schuld: de betrokken directieleden nemen hun verantwoordelijkheid en maken plaats voor een nieuwe directie. 

Peter Plug, directeur van de Energiekamer NMa: “Greenchoice maakt schoon schip, de NMa zal dit proces nauwlettend volgen om de betrouwbaarheid van deze leverancier in de toekomst te waarborgen.”

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: harmien ()

Mooi Groen betekent dus niet Mooi Eerlijk. Nu twijfel ik dus om naar hun overstappen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.