Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Greenpeace: Eneco het schoonste bedrijf, E.ON het vuilste

door Jeanet Woldring 2 reacties

Eneco is het schoonste energiebedrijf van Nederland en E.ON het vuilste. Dat zegt Greenpeace  op basis van een onafhankelijk onderzoek gehouden door SOMO.

De uitkomst van dat onderzoek vatte Greenpeace samen in de 'Graadmeter' voor energiebedrijven. Deze zou duidelijk uitwijzen dat E.ON het meest vervuilende energiebedrijf van Nederland is. Vanwege deze twijfelachtige eer kreeg het bedrijf deze week een twee meter hoge rode thermometer overhandigd. Het Duitse energiebedrijf E.ON wil een kolencentrale bouwen op de Maasvlakte bij Rotterdam. 

Gelukkig zijn er volgens Greenpeace ook energiebedrijven, zoals Eneco, die laten zien dat het anders kan: schoon! Zij bouwen geen kolencentrales, maar bijvoorbeeld windparken op zee. Hiervoor heeft Greenpeace Eneco beloond met een groene thermometer.

Eneco laat zien dat kolencentrales helemaal niet nodig zijn. Greenpeace: 'We kunnen het op deze aardbol prima redden met schone energie en door slimmer met energie om te gaan. Alleen moeten we dan wel nú met z’n allen de juiste keuzes maken. Voor windparken op zee bijvoorbeeld.' 

Greenpeace bracht begin deze maand een studie uit die laat zien hoe we op de Noordzee ver van elkaar liggende windparken met elkaar kunnen verbinden. Omdat het op de Noordzee altijd wel ergens waait, is op deze manier een constant aanbod van Noordzee-windstroom gegarandeerd.

Mede onder druk van Greenpeace zouden Nuon en Essent hun plannen voor kolencentrales hebben ingetrokken. 'Maar E.ON, RWE en Electrabel zetten hun plannen hardnekkig door', aldus de milieuorganisatie. E.ON wil als eerste gaan bouwen en daarom lanceert Greenpeace een nieuwe actiesite waar je E.ON kunt oproepen geen kolencentrale te bouwen, maar geld te steken in schone energie.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Kees ()

Sterke argumenten Sander, heb je duidelijk "goed" over nagedacht. Geloof je alles wat je leest, of gewoon alles wat greenpeace roept ?

Geplaatst door: Sander ()

Als ik zou kiezen voor een energieleverancier dan zou ik zeker Eneco nemen omdat die het schoonste energie levert. En EON hoeft voor mij helemaal niet omdat ze kolencentrales gaan bouwen. EON weg ermee.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.