Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Groene stroom voor elk kerklid

Alle leden van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en donateurs van hulpverleningsorganisatie Kerkinactie ontvangen de komende tijd een brief waarin hun wordt gevraagd over te stappen op groene stroom. In totaal gaat het om bijna een miljoen Nederlanders. Dat heeft een woordvoerder van Kerkinactie en ICCO (Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking) laten weten.

Greenchoice
De organisaties gaan daartoe in zee met de organisatie Greenchoice. ,,Die biedt als enige leverancier in Nederland 100 procent duurzame energie met het Milieukeurmerk van de Stichting Milieukeur. Het bedrijf doneert 0,25 eurocent per kWh (kilowattuur) van elk huishouden aan een klimaatplan van ICCO en Kerkinactie’’, aldus de zegsman. Het aanbod van Greenchoice zou bovendien goed voor de eigen portemonnee zijn. De leverancier garandeert de laagste prijs voor groene stroom en gas, aldus het persbericht. 

Energiebewust
Het plan voorziet erin dat de opbrengst wordt gestoken in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Deze projecten beperken de CO2 uitstoot en bestrijden armoede.

Woensdag 13 december presenteren de twee ontwikkelingsorganisaties hun klimaatplan in Den Haag onder de naam 'Waterheads bij wie het water tot aan de lippen staat.' Met dit indringende beeld willen zij de bedreiging van de klimaatverandering visualiseren.   ,,Het plan roept op om energiebewust te leven. Het klimaat verandert. De poolkappen smelten, rivieren treden uit hun bedding, het aantal cyclonen is nog nooit zo groot geweest en de herfst nog nooit zo warm. Steeds meer mensen maken zich zorgen over de gevolgen. Het water staat ons tot aan de lippen.’’

Om de aandacht te vestigen op het Klimaatplan en de serieuze bedreiging van de opwarming van de aarde voor mens, plant en dier trekken vanaf woensdag 13 december de Waterheads gedurende twee dagen het land in.

 

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.