Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

GroenLinks wil opheldering rol ambtenaren bij Borssele

GroenLinks eist opheldering van minister Brinkhorst van Economische Zaken over de rol die ambtenaren van dit ministerie hebben gespeeld rond het openblijven van de kerncentrale Borssele.

De Tweede Kamer drong in 1994 aan op sluiting van de kerncentrale. Het kabinet besloot daarop het tijdstip van de sluiting te vervroegen naar 2003. Het personeel van de centrale vocht het besluit aan bij de Raad van State. Het huidige kabinet heeft inmiddels besloten dat de kerncentrale mag openblijven.

GroenLinks-Kamerlid Duyvendak heeft schriftelijke vragen gesteld, omdat ambtenaren van Economische Zaken in de jaren negentig invloed zouden hebben uitgeoefend op de exploitant van de kerncentrale en op een ambtenaar van de Raad van State met de bedoeling de centrale langer open te houden.

Ook PvdA-Kamerlid Samsom is kritisch over de gang van zaken, zoals die vrijdag op grond van tot dusver niet gepubliceerde stukken werd geschetst in het radioprogramma Argos. Greenpeace zegt ,,geshockeerd‘‘ te zijn, omdat het ,,vermoeden dat ambtenaren tegenwerkten‘‘ bij het sluiten van Borssele is ,,bewaarheid‘‘.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.