Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Groningers massaal naar andere energieleverancier

2 reacties

GRONINGEN - Ook in onze provincie stappen mensen massaal over op een goedkopere energieleverancier. Dat blijkt uit cijfers van vergelijkingswebsite Gaslicht.com van de Groninger Ben Woldring. De regionale tv zender RTV Noord besteedt er vanavond aandacht aan.

Het aantal overstappers is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met ruim 50 procent gestegen. Belangrijkste reden om over te stappen is de huidige economische recessie.

Het verschil tussen grote leveranciers zoals Nuon en Essent en de nieuwkomers op de energiemarkt loopt al snel op tot zo'n 400 euro op jaarbasis. Hoeveel klanten de grote energieleveranciers zijn kwijt geraakt is nog onduidelijk. De schade voor Essent blijft relatief beperkt aangezien veel mensen overstappen op Energie:direct, een dochteronderneming van Essent.

Woldring heeft ook nog een tip voor overstappers: ga niet in op aanbiedingen waarbij het tarief jarenlang vaststaat.

Bron: RTV Noord (RTV Noord heeft een eigen kanaal op YouTube)

Deel dit artikel op:

Reacties (2)

Geplaatst door: grunn ()

het is nu niet verstandig om je tarieven vast te zetten omdat de tarieven in augutus weer naar beneden gaan. het beste wat je kunt doen is een jaartje variabel en dan je tarieven vast laten zetten, tenzij de berichten anders zijn!!

Geplaatst door: Luuk ()

Zowel op gaslicht.com als op de genoemde bron (RTV Noord) vind ik de tip om niet in te gaan op aanbiedingen waarin het tarief jarenlang vaststaat, niet terug. In het filmpje van Ben Woldring wordt juis gezegd dat dit wèl interessant kan zijn. Hoe zit het nu?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.