Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hema stapt in energiemarkt

Naast rookworst, verzekeringen en mobiele telefonie nu ook energie

Warenhuis Hema gaat samen met het Duitse energiebedrijf RWE gas en elektriciteit verkopen op de Nederlandse markt.

Klanten kunnen in de filialen een driejarig contract afsluiten onder de merknaam Hema Energie. Naast een contract met variabele prijzen kan ook gekozen worden voor een contract waarbij de energieprijs voor drie jaar vaststaat. Klanten van Hema Energie kunnen op deze manier tientallen euro's besparen op hun energierekening, stelt het bedrijf. 

Of de tarieven lager zijn dan van RWE zelf is niet te controleren omdat de opgevraagde pagina met tarieven momenteel niet beschikbaar is. Op Gaslicht.com  staat het stroomproduct van RWE waarbij de prijs drie jaar vast ligt, op een van de onderste plaatsen in de ranglijst. Ook met het stroomaanbod waarbij de contractsduur korter is en de prijs variabel, komt het bedrijf niet voor in de TOP 5 of TOP 10. Bij RWE kost de levering van Windkracht 220 Vast 1 jaar -het duurste product- ruim  driehonderd euro op jaarbasis voor een gemiddeld huishouden. Bij de goedkoopste energiebedrijven die in de TOP 5 staan is men ruim honderd euro minder kwijt! 

De verkoop van energie past binnen een bredere trend bij Hema. Het warenhuis verkoopt al verzekeringen en mobiele telefonie. Omdat energie een product is dat mensen altijd nodig hebben, wordt dit nu ook aangeboden.

Hoeveel klanten Hema en RWE hopen binnen te halen, willen ze niet zeggen. Behalve scherpe prijzen, wil Hema Energie zich onderscheiden met goede service. Volgens directeur Peters van RWE behoort het  call center tot een van de beste in Nederland. 'Dat wil toch heel wat zeggen in de energiesector', zegt Peters, verwijzend naar de vele administratieve klachten bij bedrijven als Nuon en Essent.

RWE is sinds 2000 actief in Nederland en heeft 300.000 huishoudelijke en 20.000 zakelijke klanten. Op de consumentenmarkt onderscheidt het zich door huis-aan-huisverkoop. 

bron: FD.nl

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.