Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoge stroom- en gasnota op komst

De meeste gezinnen kunnen zich maar best voorbereiden op een fikse verhoging van hun elektriciteits- en gasfactuur. Stijgingen tot 25 euro per maand zijn mogelijk. Boosdoener is de aardolieprijs, die in anderhalf jaar verdubbeld is. Dat stond deze week in een Belgische krant. 
 
Verwacht wordt dat de voorschotnota's de komende twaalf maanden flink de hoogte inschieten. Dat geldt zelfs voor mensen die het afgelopen jaar zuiniger omsprongen met energie. De Belgische energiebedrijven baseren zich op de verwachte stijging van de aardgasprijs.

De oprukkende aardolieprijs beïnvloedt rechtstreeks  zo'n dertig procent van de prijs voor huishoudelijke aardgasverwarming. Dat geldt ook voor Nederland en  omdat een belangrijk deel van de elektriciteit geproduceerd wordt met aardgas, gaan de elektriciteitsprijzen mee omhoog.

Benergy: 'Consumenten die nog steeds niet geswitcht zijn van energieleverancier, of die bij een te dure aanbieder zitten, kunnen het beste overstappen via een vergelijkingssite als Energiewereld.nl. Online aanmelden is eenvoudig en gratis en daardoor kan men in ieder geval tientallen euro's besparen.'

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.