Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hogere energierekening door vrieskou

door Jeanet Woldring

Stadsverwarming-ACM.jpgDe vrieskou van eind februari en begin maart zorgt ervoor dat de energierekening flink oploopt. Een gemiddeld huishouden verstookt deze maand 23 euro meer becijfert energiebedrijf Essent. 

Hogere gasrekening

Normaliter verstookt een doorsnee vierpersoons huishouden 203 m³ gas in februari, door de koude is dat bijna 240 m³, aldus Essent. Het zorgt voor een flink hogere gasrekening van 176 euro: 23 euro of 15,4 procent hoger dan normaal.  

Stookgedrag

Nuon en Eneco geven geen exacte getallen. "Als grove richtlijn geldt dat elke graad kouder circa 3-4 procent extra gasvraag genereert," laat Nuon weten.  In praktijk gaat het deze week om 1 tot 5 kuub gas extra per dag ten opzichte van vorige week, voegt Eneco toe. "Dat stookgedrag kost dagelijks maximaal enkele euro's extra." 

December en januari juist warmer

De tientjes hogere stookkosten doen het voordeel over januari en december wegsmelten. Die wintermaanden, met name januari, waren juist beduidend warmer. "Elk gezin bespaarde over december en januari gemiddeld 22 euro," zegt Ronald Sutmuller van Essent. Al met al valt deze winter 2 euro per huishouden duurder uit dan normaal. 

Eneco noemt het goed om niet te veel (Gronings) gas te verstoken.' Het bedrijf adviseert klanten om in de winterperiode "zoveel mogelijk kieren en gaten dicht te maken, bijvoorbeeld door een tochtstrip bij de voordeur of een klep op de brievenbus," zegt Spruit van Eneco. 

Bron: DVHN

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.