Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Honeywell maakt thermostaat op afstand bestuurbaar

door Jeanet Woldring 1 reactie

Honeywell heeft een slimme variant uitgebracht van de Round thermostaat. Deze thermostaat kun je verbinden met internet zodat je de kamertemperatuur kunt regelen vanaf je smartphone. Om de thermostaat te bedienen moet je beschikken over een iOS of Android smartphone.

Verwarming regelen via app

De thermostaat is te bedienen via de Total Connect Comfort-app. Met deze app kunnen gebruikers op afstand de temperatuurregelaar bedienen en verschillende verwarmingsprogramma’s instellen. De thermostaat past op elk verwarmingssysteem zoals cv-ketel, stadsverwarming en warmtepomp. Volgens Honeywell kan het de verwarmingskosten in een huishouden tot 22 procent verlagen. De Round Connected is verkrijgbaar vanaf 149 euro. De draadloze versie voor aan-uit ketels gaat 179 euro kosten.

Slimme thermostaten in opmars

Honeywell begeeft zich met de Round op de groeiende markt van slimme thermostaten. Onlangs werd de Nest geïntroduceerd, die je met korting kunt krijgen als je overstapt naar Essent. De Nederlandse Energie Maatschappij probeert klanten te verleiden met Anna, terwijl Eneco al enkele jaren succes heeft met de Toon.

Slimme thermostaten maken gebruikers meer bewust van hun energieverbruik, waardoor ze flink op hun energierekening kunnen besparen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Gerard Hengst ()

Ik wil een thermostaat welke in op afstand aan en uit kan zetten of liever van 10 tot 24 graden kan inschakelen. Dit is een vakantiewoning.
Ik heb internet maar liever niet.
Er ligt wel altijd een tablet met wifi en 3G.
Is de Honeywell Round Connected Modulation draadloos (Y87C2004) hiervoor geschikt?
Of heeft u een andere thermostaat?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.