Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Huishoudens krijgen volgende week 52 euro

Huishoudens ontvangen volgende week 52 euro  op hun rekening. Het bedrag wordt overgemaakt als gedeeltelijke compensatie voor de gestegen energiekosten en ter verbetering van de koopkracht. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken woensdag bekendgemaakt.

Particulieren en kleine bedrijven, die 1 september een eigen aansluiting voor elektriciteit hadden, komen hiervoor in aanmerking. De vergoeding wordt uitbetaald door de netbeheerders. Zij zijn volgens de regering het beste in staat om te beoordelen wie een aansluiting van minder dan 3*80 Ampère heeft. De netbeheerders krijgen een vergoeding voor de gemaakte kosten.

Met ingang van volgend jaar wordt de 52 euro automatisch van de energierekening afgetrokken. Eigenlijk is de uitbetaling een compensatie voor de zogeheten Mep-heffing van dit jaar, stelt Nieuwsbureau Energeia

Op Nu.nl staat te lezen dat lijsttrekker Femke Halsema van GroenLinks de gelegenheid aangreep om mensen aan te sporen het geld over te maken aan de voedselbanken of een ander goed doel.

Greenpeace kwam met de tip de 52 euro te besteden aan een stuk of tien zuinige spaarlampen. Binnen een jaar zou dat al 80 euro beparen en gedurende de levensduur van de lampen, zes jaar, zo'n 500 euro.
 

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.