Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Hype groene stroom is over

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


Groene stroom raakt snel uit de belangstelling. De tijd dat Nederlanders massaal van 'gewone' stroom naar groene, duurzame energie overstapten is voorbij. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Als reden wordt aangegeven dat  het prijsvoordeel op de groene stroom gaat verdwijnen. De regering schaft langzamerhand het prijsvoordeel af.

Nuon gaat volgens het Algemeen Dagblad wel door met groene stroom, ook met reclames, Eneco Energie niet. Dit bedrijf probeert niet meer zo actief 'groene klanten' te werven, omdat de vrijstelling op de energiebelasting verdwijnt en omdat de markt verzadigd raakt.

Bij de grote drie energiebedrijven Nuon, Essent en Eneco kunnen klanten die nu groene stroom hebben overigens terug naar de grijze stroom als blijkt dat die opeens goedkoper is.

Energiebedrijf Essent gelooft volgens het AD nog steeds in de toekomst van groene stroom. Wel wordt er momenteel minder aandacht op gevestigd  omdat men volop bezig is met de liberalisering.  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.