Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

iPhone-app voor energiebesparing

door Els Werkman

Energieleverancier Oxxio heeft een applicatie ontwikkeld voor de iPhone, die consumenten op een eenvoudige en leuke manier aanzet om energieverbruik en kosten te besparen. Hiermee is Oxxio de eerste energieleverancier die een app introduceert gericht op het besparen van energie. De BespaarCheck is ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal.

Oxxio leerde uit onderzoek dat consumenten graag willen besparen op energie, maar niet goed weten hoe ze dit moeten doen. Daarnaast bleek dat consumenten ook graag hun verbruik vergelijken met anderen. Oxxio ontwikkelde de BespaarCheck-app met deze twee factoren in het achterhoofd.

De applicatie biedt door de samenwerking met de onafhankelijke organisatie Milieu Centraal bespaartips, waarbij te zien is hoeveel euro ze per jaar kunnen besparen. Deze cijfers zijn het resultaat van onafhankelijk onderzoek en moet een betrouwbare houvast bieden aan consumenten.

In de app kunnen consumenten opgevolgde tips en uitgevoerde acties aanvinken en op die manier digitale trofeeën, oftewel badges, winnen. Ook kunnen consumenten hun eigen energieverbruik meten aan het verbruik van andere, qua situatie overeenkomende, consumenten. De prestaties en badges kunnen gedeeld worden via sociale netwerken, zoals Twitter en Facebook.

De technische ontwikkeling van de BespaarCheck is gedaan door internetbureau TamTam. De applicatie is kosteloos te downloaden in de App Store van Apple en is tevens beschikbaar voor consumenten die niet klant zijn van Oxxio.

Online overstappen op Oxxio

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.