Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

iPhone-app voor energiebesparing

door Els Werkman

Energieleverancier Oxxio heeft een applicatie ontwikkeld voor de iPhone, die consumenten op een eenvoudige en leuke manier aanzet om energieverbruik en kosten te besparen. Hiermee is Oxxio de eerste energieleverancier die een app introduceert gericht op het besparen van energie. De BespaarCheck is ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal.

Oxxio leerde uit onderzoek dat consumenten graag willen besparen op energie, maar niet goed weten hoe ze dit moeten doen. Daarnaast bleek dat consumenten ook graag hun verbruik vergelijken met anderen. Oxxio ontwikkelde de BespaarCheck-app met deze twee factoren in het achterhoofd.

De applicatie biedt door de samenwerking met de onafhankelijke organisatie Milieu Centraal bespaartips, waarbij te zien is hoeveel euro ze per jaar kunnen besparen. Deze cijfers zijn het resultaat van onafhankelijk onderzoek en moet een betrouwbare houvast bieden aan consumenten.

In de app kunnen consumenten opgevolgde tips en uitgevoerde acties aanvinken en op die manier digitale trofeeën, oftewel badges, winnen. Ook kunnen consumenten hun eigen energieverbruik meten aan het verbruik van andere, qua situatie overeenkomende, consumenten. De prestaties en badges kunnen gedeeld worden via sociale netwerken, zoals Twitter en Facebook.

De technische ontwikkeling van de BespaarCheck is gedaan door internetbureau TamTam. De applicatie is kosteloos te downloaden in de App Store van Apple en is tevens beschikbaar voor consumenten die niet klant zijn van Oxxio.

Online overstappen op Oxxio

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 23 juni 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.