Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Klant jaagt op goedkope energie

door Jeanet Woldring

Het aantal huishoudens dat overstapt naar een goedkopere energieleverancier groeit pijlsnel. Dit jaar worden 1,82 miljoen overstappers verwacht, ruim 500.000 meer dan volgend jaar. Dat zegt Energie Data Services (EDSN), het bedrijf dat voor de energiebedrijven de overstap regelt.

Nooit eerder sinds de liberalisering van de energiemarkt in Nederland werden zoveel 'switches' uitgevoerd. Dit schrijft de Gelderlander op woensdag 4 november.

De krant vervolgt: 'Nu de portemonnee van de huishoudens door de crisis krapper wordt, worden consumenten steeds kritischer op hun energie-uitgaven, aldus zegslieden van internetprijsvergelijkers als PrizeWize.nl, GasLicht.com en Energiewereld.nl . "Een paar jaar geleden was je een paar tientjes voordeliger uit bij een overstap, nu gaat het om honderden euro's per jaar" , zegt Ben Woldring, directeur van onder meer Gaslicht.com.

Energiebedrijven stunten steeds vaker met actietarieven op internet, 'om maar bij de vijf goedkoopste te horen', aldus Woldring. De acties variëren van een gratis hoeveelheid stroom, het niet in rekening brengen van het vastrechttarief, rechtstreekse kortingen tot kostenloos tussentijds beëindigen van een meerjarig contract. Lees hier het volledige bericht 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.