Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN geeft tips voor energiebesparing

door Jeanet Woldring 1 reactie

KPN heeft sinds vandaag een eigen “Groene Tip” logo voor producten en diensten. Hiermee wil de aanbieder laten zien wat energiezuinig is. Daarnaast geeft KPN tips om thuis het energieverbruik te verminderen.

Een product dat KPN voorziet van het “Groene Tip” logo verbruikt substantieel minder energie dan zijn voorganger. Als voorbeeld wordt de nieuwe digitale tv ontvanger genoemd die met 6 Watt 43% minder stroom dan zijn voorloper verbruikt.  

Kostenbesparing
Naast het voordeel voor het milieu kunnen de energiebesparingen leiden tot een kostenbesparing. Wie gebruik maakt van een energiezuinige tv-ontvanger en internetmodem* kan per jaar 11 euro besparen. Op grotere schaal zou dit volgens KPN betekenen dat 100 digitale tv ontvangers per jaar dezelfde hoeveelheid electriciteit besparen die een gemiddeld huishouden per jaar gebruikt (3500 kWh red.). 

Ook de Digitenne insteekkaart zou dankzij het geringe stroomverbruik van 0,5 watt een directe besparing opleveren. Met deze kaart heb je geen losse ontvanger meer nodig. Wie Digitenne van KPN bestelt, ontvangt de insteekkaart gratis. 

Ten slotte biedt KPN ook een Groene Tip voor de vaste telefoon. Zo  verbruikt de Arizona 910 telefoon slechts 3,2 Watt en is daarmee de meest energiezuinige keuze in het assortiment. Geen enkele mobiele telefoon heeft nog een logo gekregen. Het bedrijf wil in de toekomst meerdere producten als ‘Groene Tip’ opnemen, wellicht ook mobieltjes! 

Meer energiebesparende tips
Daarnaast geeft KPN tips om het energieverbruik van consumenten in huis terug te dringen zoals telefoonopladers uit het stopcontact halen, stekkerdozen met een schakelaar gebruiken en laptop of pc energiezuinig instellen. Ook adviseert KPN uw modem en tv ontvanger gewoon uit te zetten als u op vakantie gaat en last but not least 'Gebruik groene stroom. Weliswaar net zo duur, maar veel minder belastend voor het milieu'.
 
Duurzaamheidsbeleid
Het ‘Groene Tip’ initiatief sluit aan bij KPN’s duurzaamheidsmissie om in 2020 volledig klimaatneutraal te ondernemen. Driekwart van het totale stroomgebruik van KPN is inmiddels groen en in 2011 zal dat 100% zijn. 

* Wie Alles in 1 bestelt,  krijgt de Digitale TV ontvanger en draadloos modem gratis in bruikleen

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Bob van Puffelen ()

KPN heeft honderdduizenden Digitenne tuners verspreid die een schrikbarende 9 watt gebruiken wanneer deze UIT staat! Ik heb het zelf nagemeten. Deze Samsung Digitenne tuner leveren ze al jaren tot op de dag van vandaag. Voor een paar dubbeltjes meer hadden ze een energiezuinig model kunnen leveren. Maar dat was KPN te duur. Het milieu is voor KPN dus niets meer dan een marketinginstrument. In feite geeft KPN niets om het milieu.

Opmerking van de redactie op 20-10-2010
Momenteel heeft Digitenne een Single tuner van het merk Topfield. Vanaf 1 november zal Digitenne overgaan op het uitleveren van een ander merk: Rebox. De kleur is het enige verschil, zo laat KPN weten. De Topfield ontvanger is grijs en de Rebox ontvanger is zwart.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.