Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kwart minder gas verbruikt in januari

2 reacties

Door het zachte weer in januari hebben huishoudens ruim een kwart minder gas verbruikt dan in januari 2006. Hierdoor waren de bestedingen aan 'overige goederen' 8,1 procent lager. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Gas valt voor het Centraal Bureau voor de Statistiek onder het kopje 'overige goederen' -goed voor 14% van de binnenlandse bestedingen. Tot de overige goederen behoren naast gas ook onder meer boeken, planten, cosmetica en motorbrandstoffen.

Overigens zien consumenten het lage gasverbruik in januari niet direct terug in hun portemonnee, maar pas bij de eindafrekening. Wilt u nu al zien wie de goedkoopste leverancier is voor gas, gebruik dan de Gaswijzer. Momenteel bent u het voordeligst uit bij Oxxio, Nuon en Energie:direct. Zoekt u de voordeligste leverancier voor stroom én gas, raadpleeg dan de Energievergelijker.

Deel dit artikel op:

Reacties (2)

Geplaatst door: David La Hei ()

Echt geld besparen is op energiekosten is mogelijk door goede woningisolatie of bv. een HR ketel! Op www.mindergas.nl kun je nauwkeurig bepalen hoeveel gas je bespaart. Weersinvloeden worden door het toegepaste graaddagen model geminimaliseerd.

Geplaatst door: MAJ van Dooremaal ()

Wanneer we minder verbruiken, gaan de tarieven voor gas/electra direct weer omhoog. De leveranciers willen immers een immer stijgende lijn aan inkomsten en winst realiseren!

Wij, consumenten, zullen dan ook nooit minder gaan betalen voor onze gas/electra kosten.

Overigens betalen we reeds 7 tot 12 cent per Kw teveel. Dit heeft weliswaar meer te maken met een overheid die graag aan alle kanten geld naar binnen slurpt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.