Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lagere energierekening dankzij servers

door Jeanet Woldring 1 reactie

Consumenten kunnen hun energierekening omlaag brengen door het plaatsen van ... servers. De hitte die wordt gegenereerd door de servers wordt gebruikt voor de verwarming van het woonhuis. Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft naar het verwarmen van woonhuizen met behulp van servers.

Het onderzoek gaat uit van een situatie waarin de servers worden verkocht aan consumenten. Zij kunnen hierdoor hun energierekening aanzienlijk verminderen.

Cloud computing
Cloud computing kan volgens het onderzoek profiteren van deze manier van werken. Doordat servers bij consumenten in woonhuizen worden geplaatst kunnen leveranciers van clouddiensten besparen onder andere koeling. De besparing kan volgens Microsoft oplopen tot 280 tot 325 dollar per server per jaar. Hierbij gaat het bedrijf er vanuit dat een server in een traditioneel datacenter 401.6 dollar per server per jaar kost.

Verwarming woonhuis
Ook voor consumenten biedt de aanpak voordelen. De hitte die wordt gegenereerd door de servers wordt in het onderzoek gebruikt voor de verwarming van het woonhuis. De kosten voor het verwarmen van het huis zouden hierdoor aanzienlijk kunnen worden verminderd. Een kelder is volgens Microsoft een ideale locatie om servers te plaatsen.

Bron: Cloudworks

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jan v L ()

Pc staat in de winter warme lucht tegen m`n voeten te blazen. Lekker hoor!!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.