Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Minder afsluitingen stroom en gas

door Jeanet Woldring

Afgelopen jaar zijn er minder huishoudens noodgedwongen afgesloten van stroom en gas. Het gebeurde ongeveer 20 duizend keer. Een jaar eerder lag dat aantal nog op 23 duizend. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland.

De dalende trend is al een paar jaar te zien bij de afsluitcijfers van energie. In 2009 waren er 28 duizend afsluitingen en in 2011 ongeveer 23 duizend.

Nieuwe werkwijze
Een oorzaak van de daling is de nieuwe manier van werken, waardoor netbeheerders minder snel overgaan tot afsluiting. Daarnaast zoeken netbeheerders vaker contact met de betrokkene over een dreigende afsluiting. Dit gebeurt telefonisch, schriftelijk of aan huis.

Afsluitingen
De netbeheerder heeft meerdere redenen om een woning af te sluiten van gas en elektriciteit. Wanneer er sprake is van wanbetaling, heeft de energieleverancier de mogelijkheid om dit te melden bij de netbeheerder die vervolgens over kan gaan op afsluiting, tenzij de klant bij een andere leverancier een contract heeft afgesloten. 

Er wordt er niet afgesloten wanneer iemand in de schuldsanering zit of een gezondheidsverklaring kan overleggen. Netbeheerders sluiten in principe niet af in vorstperiodes. In het geval van fraude of onveilige situaties sluiten zij wel direct af.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.