Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Minister Kamp: Evaluatie salderingsregeling gestart

door Jeanet Woldring

Zonnepanelen2015.PNGMinister Henk Kamp is gestart met de evaluatie van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Mocht de regeling wijzigen in 2020, dan volgt ‘een nette overgangsregeling'.

'Saldering loopt goed'

Afgelopen week zei Kamp het volgende over de salderingsregeling. ‘De saldering loopt goed. We hebben ook toegezegd om dat te gaan evalueren: aanvankelijk zouden we dat in het jaar 2017 gaan doen. Inmiddels heb ik die evaluatie al in gang gezet en ik ben van plan om die dit jaar af te ronden. Dan kunnen we over de saldering beslissingen nemen voor de toekomst. Als die regeling zou veranderen, zullen we een nette overgangsregeling maken voor mensen die al van die regeling gebruik hebben gemaakt.’

Salderingsregeling na 2020

Wie met zonnepanelen meer stroom opwekt dan verbruikt, kan stroom terugleveren aan het energienetwerk. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom wordt op de energierekening verrekend. Dit wordt salderen genoemd. Door deze regeling is zelf energie opwekken financieel aantrekkelijk.

Kamp maakt na de evaluatie bekend of de salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen vanaf 2020 verandert. 

Lees meer over terugleveren en salderen

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.