Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Nederland haalt energiedoelen niet'

door Jeanet Woldring

Nederland haalt de afspraken die zijn gemaakt in het Energieakkoord niet. Dat meldt de NOS op basis van bronnen uit de Nationale Energieverkenning 2015. Hoewel windmolens uit de grond lijken te schieten en er meer zonnepanelen worden aangeschaft, gaat de verduurzaming langzamer dan is afgesproken.

Duurzame energie

In 2020 moet het aandeel duurzame energie op 14 procent uitkomen maar volgens de jongste beramingen blijft dat percentage steken op 11,9 procent. Dat zou komen door de lange en ingewikkelde procedures voor de bouw van windmolens op land en de aanleg van warmtenetten.

Ook de energiebesparing door industrie, de transportsector en huishoudens zou achterblijven. Volgens de laatste cijfers zou slechts iets meer dan de helft van de afgesproken besparingen in 2020 worden gehaald.

Bron: NOS

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.