Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Nederland loopt achter bij opslag van energie'

door Jeanet Woldring

Nationaal Actieplan Energieopslag 2016.jpg

De potentie van energieopslag wordt in Nederland onvoldoende benut. Nederland loopt dan ook achter bij andere Europese landen en laat daardoor kansen voor een duurzamer, betaalbaarder en betrouwbaarder energiesysteem aan zich voorbij gaan. Dit blijkt uit het Nationaal Actieplan Energieopslag. 

Snelle actie van overheid en bedrijfsleven kan weer tot een voorsprong leiden, maar dan moeten enkele tientallen belemmeringen worden weggenomen. Dat staat in het actieplan dat vandaag in Den Haag is aangeboden aan mevrouw Stientje van Veldhoven, Tweede Kamerlid voor D66. 

Toekomstvisie energieopslag

'In Nederland ontbreekt de toekomstvisie op energieopslag', aldus Jillis Raadschelders, voorzitter Energy Storage NL. 'In ons actieplan hebben we dertig belemmeringen aangegeven. Het feit dat men opslag nog onvoldoende ziet als bron van flexibiliteit, vereist dat deze technologie vanuit de overheid gestimuleerd moet worden. Hiermee wordt ook een flinke impuls gegeven aan de groene groei van werkgelegenheid zoals die in het Energieakkoord is voorzien.'

Dubbele energiebelasting

'Een belangrijke belemmering is de huidige wet- en regelgeving', aldus Peter Bongaerts, directeur Beleid bij FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. 'Neem bijvoorbeeld de dubbele energiebelasting die de gebruiker van energieopslag betaalt bij het opslaan van energie.'

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.